utorok 10. mája 2011

Nora Gubková a my plebs v tejto krajine

Pracovníci prijatí v poslednom období na NDS a.s.- kamaráti pána GR Sitára !!!
1. Kučerová Katarína , Ing. nástup 1.1.2011 Plat 1.766,70.- Eur
Pani Kučerová dostala odmenu 4.000.-Eur v skúšobnom období, čo je proti kolektívnej zmluve. Bola to najvyššia odmena v celej firme. Najdôležitejší ľudia, ktorí makajú na tendroch dostali okolo 1.000.-Eur. Prácu, ktorú vykonáva má hodnotu max. 850.- Eur !!! Plat, ktorý má ona, majú riaditelia SSÚD a SSÚR. Vyfasovala IPhone za 850.-Eur, samozrejme má notebooke.
2. Očenášová Moravská Denisa vedúca kancelárie GR od 18.4.2011 Plat 2.500,00.- Eur. Plat pani Očenášovej je na úrovni členov predstavenstva ako riaditeľov úsekov, podľa nás nehoráznosť. Má pod sebou 3 ľudí a má plat ako riaditeľ, ktorý riadi 1000 ľudí. ??? Vyfasovala, lebo potrebuje, služobné auto Octávia na súkromné účely. Samozrejme má IPhone za 850.-Eur a ďaľšie vybavenie.
3. Gubková Nora 18.4.2011 Plat 1600,00.- Eur
Nová hovorkyňa, ktorá je tiež vybavená luxusným a drahým IPhonom.
4. Paľová Emília – sekretárka pani Chomovej, 1.5.2011 Plat 1150,00.- Eur
5. Zarembová Silvia – sekretárka sekretárky Kučerovej 1.5.2011 Plat 1100,00.- Eur
Sekretárky (Paľová, Zarembová) majú oproti dlhoročným zamestnancom na ich úrovni pracovných povinností plat o 400.- Eur vyšší. A to ešte neukázali, čo vedia robiť.
6. Dr.Hudáková – má dohodu o výkone pracovnej činnosti – poradenstvo pre ľudské zdroje – mesačne odmena 2.500.- Eur, ďalej za každého prijatého zamestnanca po 3-mesačnej skúšobnej dobe odmena vo výške jeho mesačného platu.
Ako externá poradkyňa, nie zamestnanec NDS, má k dispozícii kanceláriu, IPhone – ( cena 850.-Eur), notebook, má pridelený parkovací box v NDS, dátové pripojenie, pevnú linku.
NDS a.s. má celkom silné a kvalitné personálne oddelenie, ale asi nechcelo plniť všetky nariadené úlohy, ktoré sú proti všetkým mravom, slušnosti a sú na hranici zákona. Jej šéfka je na odstrel.
Títo menovaní zamestnanci spolu pod vedením GR Sitára a inv. riaditeľky Chomovej sa chovajú k dlhoročnýn zamestnancom NDS ako nadľudia, ak nesplnia niekedy nezmyselné úlohy, niekedy dopredu jasne nesplniteľné úlohy, chovajú sa k nim ako k odpadu, ako ku handrám. Je to na zvracanie.
A to sa chystá výber poradcu na právne služby za 3 miliony Eur, a to na NDS sú celkom dobrý právnici.
Platy pre horeuvedených ľudí, plus objednávky dávané von (zatiaľ sa vie o objednávkach cez 300.000.- Eur) a to všetko NDS vie zabezpečiť cez vlastných ľudí. Je to nehorázne tunelovanie. Podľa nás je to na hranici zákona, ak nie už za hranicou zákona. GR aj spolu s riaditeľkou porušujú jednoznačne smernice vlastnej firmy. Napríklad uvedení zamestnanci nemajú nárok na tak drahé zariadenie ako je IPhone, a to si obe nové sekretárky tiež IPhone žiadali na odporúčanie pani Kučerovej, ale našťastie to pán finančný riaditeľ Mráz už nepodpísal.
To, že je prijatý poradca na zlúčenie NDS a SSC , o tom už pomaly škoda reči. Znovu tunelovanie, nakoľko NDS sama prijala veľmi dobrý materiál ku zlúčeniu a vieme, že aj SSC má tiež návrh na zlúčenie. Stačilo by oba návrhy spojiť a bolo by vyriešené bez nároku na desaťtisíce, možno aj cez sto tisíc Eur.
Zamestnanci NDS

Nora Gubková a my plebs z Telgártu

Vážený pán minister,
Vážení páni poslanci KDH, predsedníctvo KDH,
Vážená Dozorná rada NDS,
Síce sme v anonymite, ale ako zamestnanci NDS, ktorí sa už nemôžu pozerať na bačovanie GR Sitára, ktorý tu bezhranične rozbehol objednávanie priamo z ruky svojim priateľom, alebo priateľom pána Kolníka, ( poradcu pána ministra), Vám oznamujeme, robte s tým niečo.
Predpokladáme, že o týchto praktikách pán minister neviete nič. Ale padne Vám to na hlavu. To čo sa deje na NDS tu nebolo nikdy predtým. Dokonalý chaos, počas ktorého sú prijímaní noví zamestnanci, ktorí nemajú ani páru o čom to je. Ale dostavajú neprimerané platy, výhody, ktoré tu nemajú dlhoroční zamestnanci. Jedná sa o služobné autá, dotykové mobily, notbooky a veľké odmeny. Napríklad asistenka GR dostala v skúšobnej dobe, kedy podľa kolektívnej zmluve nemá nárok na nič, odmenu 4.000.- Eura, v porovnaní s dlhoročnými zamestnancami , ktorí dostali max. 1000.-Eura. Je to nehorázne. Nás to znechucuje, a zopár našich kolegov aj odišlo, alebo má v pláne to zbaliť sa a odísť. Takýchto neschopných ľudí s výhodami oproti nám, (dlhoročným zamestnancom), GR už prijal najmenej desiatich. Napríklad okrem spomínanej pani Kučerovej, p.Očenášová, Gubková, dve asistenky s dvojnásobnými platmi ako dlhoročne zamestnané asistenky, a ďalší.
V prílohe tohto listu Vám prikladáme fotokopie 17 objednávok pána GR a jeho kolegov. Jedná sa o akože práce v sume za 309.203.- Euro, čo je neuveriteľných 9,315 miliona Sk. Všetci , aj Vy si môžete tieto objednávky nájsť na webovej stránke NDS. Sme z toho veľmi rozčarovaní. Ešteže ste prijali aj s podporou Vašho KDH v parlamente taký zákon, ktorý veľmi rýchlo odhalí nenažraných manažérov. To čo sa tu deje nemá u nás históriu. Keď si prešetríte dané objednávky, zistíte, že je to bohapusté tunelovanie. Diaľničná spoločnosť vôbec nepotrebuje pri kvalitnom manažmente toľko školení a poradenstva. Keby to bolo za 20.000.- Euro (600 tisíc Sk) to berieme, ale za 9,315 miliona slov. korún, tak to hraničí so všetkou slušnosťou.
V týchto dňoch sa podpísala zmluva s firmou ASSECO za veľký peniaz (400.000.- Euro), čo by nemal byť problém. Problém je to , že to bolo zadané priamym zadaním. Preverte si to !
Ďaľším vrcholom bude, že 10. -11.5.2011 ide GR so svojou verchuškou na školenie do päťhviezdičkového hotela Amade Chateau , luxus ako pre kráľov – pozrite si www.hotelamade.sk . Asi výstavba diaľnic bude rýchlejšie napredovať !!! Apropo majiteľ hotela je pán Lelkeš s pani Sklovskou a ona je sesternicou pani Chomovej.
A nebute veriť , chystá sa súťaž na právnické poradenstvo za miliony Eur (3-5 miliona Euro) a to v NDS sú šikovný právnici, ale tak ako inžinieri, sú tu len ako poštári, tak to bude aj s právnikmi. Všetko sa objednáva externe. Aj to, čo by sme mohli sami zabezpečiť !! Treba peniaze daňových poplatníkov tunelovať !
Keď neveríte týmto slovám, vážení páni urobte si prieskum. Predpokladáme, že až 85 % ľudí to má plné zuby. Keby im nešlo o prácu, ktorú milujú, tak všetci utečú. Máme podozrenie, že je to úmyselné likvidovanie našej firmy. Dostalo sa do našich uší, že pán Sitár už tri firmy priviedol do konkurzu.
Robte niečo, lebo za krátky čas bude neskoro !!!!
Zamestnanci NDS,
ktorí zostávajú v anonymite, nakoľko sa boja o stratu zamestnania.